Daar ben ik dan! – 11 januari 2020

Hi allemaal,

Even een berichtje van mij. Ik wilde laten weten dat ik veilig ben aangekomen gisteren! Het was een hele zware dag gisteren en ik ben zeker heel erg jat-lagged en ik ben echt heel moe nog steeds. Maar ik overleef het wel. Vandaag was gelukkig wel echt een leuke dag! We hebben kennis gemaakt met zijn allen en we hebben een hele leuke groep. Dat was het weer volgende voor vandaag 🙂

Liefs Sara

De eerste week – 18 januari 2020

Hai allemaal,

Daar ben ik weer hoor! Dit keer een stuk minder jet lagged 😉 Ik ben hier nu officieel iets meer dan een week. Ik moet zeggen, wat bevalt het me ondertussen allemaal goed. Iedereen is zó leuk en ik kan echt mezelf zijn. Ik vind het heel fijn om gewoon in een bubbeltje te leven en ik hoef me geen zorgen te maken om dingen erbuiten.

De afgelopen dagen hebben we de eerste paar lessen gehad. De spreker van deze week was Peter Warren (ik weet niet of jullie hem kennen, zo niet: look him up, hij is geweldig) en zijn lessen waren echt heel inpirerend. Hij vertelde echt intressante dingen en we voelden ons allemaal een beetje dom vergeleken met hem 😂.

Bijna elke donderdag avond is er een community night, wat betekend dat er een gewone dienst georganiseerd wordt waar ook mensen die niet van YWAM zijn gewoon binnen kunnen lopen. Om heel eerlijk te zijn, het was niet veel anders dan een gewone dienst bij Rafael maar een aantal mensen uit de groep waren erg onder de indruk ervan (wat ik wel grappig vond). Na de dienst hadden ik en een ander meisje een gitaar uit het muziekhok meegenomen en we hebben de rest van de avond gezongen en gespeeld met de meiden van de groep in onze trailer. Er zitten trouwens 14 meiden in onze groep en 2 (!!) jongens. De hele groep is super sociaal en grappig. Ik ben heel blij met ieder van ze en er is niemand waar ik niet mee op kan schieten, wat echt heel fijn is.

Gisteren hadden we in de ochtend gewoon classes, en na de lunch zijn we met zijn allen naar Griffiths Observatory geweest. Vanuit daar kon je over de stad uit kijken en het ook hollywood sign echt goed zijn. Wat is Los Angeles groot! Ik wist dat het een grote stad was, maar zo groot? Echt bijzonder om zo’n goed zicht te hebben op de stad. Na het Observatory gingen we de stad in, naar een soort enorme voedselhallen waar we bij een Chinees restaurant wat te eten hebben gehaald. We hadden allemaal wel een soort “lunch”pakketje gemaakt voor het avondeten, dus die heb ik toen aan een zwerver gegeven want ik ging hem toch niet opeten. Daarna zijn we weer naar huis gereden en de rest van de avond hebben we gewoon een beetje rondgehangen. Het was onwijs leuk om LA zo een beetje te verkennen. Vandaag (zaterdag) gaan we misschien naar Venice Beach toe.

Nou, dat was het weer voor vandaag. Jullie horen nog van me hoor!

Groetjesss

Outreach reveal!! – 31 januari 2020

Goedemorgen mensen,

Weer even een blogje van mij. Wat een week heb ik gehad zeg. We hebben nog meer lessen gehad en we hebben elkaar beter leren kennen.

De zaterdag na mijn vorige blog zijn ik en een paar meiden de stad in gegaan, Downtown Los Angeles. Wat een bizarre dag! Het was echt by far de gekste dag die ik heb gehad in een hele lange tijd. ‘s Ochtends waren we van plan om met de bus te gaan (die reis zou overigens wel 2 uur duren). Dus wij kwamen netjes op tijd bij de bushalte aan. Na een uur wachten waren we nog steeds “netjes op tijd”… 🤣 Het bleek dus dat het openbaar vervoer in Los Angeles echt niet goed geregeld is, dus uiteindelijk maar een uber geregeld. Toen kwamen we aan in Los Angeles en daar maakten we vrienden op straat, gingen we shoppen, waren we doodsbang in de metro omdat er een vrouw met een mes stond te zwaaien en hebben we Santa Monica Pier gezien in de avond. Wat een dag 😂

Het thema van week 2 was Gods stem verstaan. Dit was echt heel interessant en ook weer best informatief. De spreker van de week was helaas ziek na de eerste dag (later bleek dat ze eigenlijk zwanger is dus vandaar) dus haar lessen werden gegeven door een van onze DTS leiders, Christie, die het overigens ook heel goed heeft gedaan. We begonnen hier ook allemaal een beetje ons plekje te vinden in het ritme van de school. (Bijna) elke ochtend als class om 10:00 begint maakten ik en Emma een zak popcorn (nu is de popcorn er niet meer). Het was geweldig. Iedere maandag en woensdag ben ik nanny voor Samuel, het kindje van onze DTS leiders. Als je mij volgt op instagram (@saradeboer) zal je zeker wat van hem voorbij zien komen!

De maandag erna hebben ze de outreach locaties onthuld!! Ik ga naar Mexico en Kenia. We hebben een hele leuke groep en leuke leiders. In Mexico gaan we naar de stichting Casa de Luz. In Kenia gaan we naar Dare to Dream. Dit zijn beide organisaties die opkomen voor wezen en gebroken families. Leuk feitje: de persoon waar we heen gaan in Kenia (Bob de Groot) is Nederlands! Ook qua kosten voor de outreach heb ik bijna alles al. Ik moet nog zo’n €500, dus als jullie nog wat willen geven zijn jullie zeker welkom :). We gaan op 28/29 maart naar Mexico toe, en op 30 mei zijn we weer op de base voor de laatste week.

En nu is week 3 alweer bijna voorbij. Deze week was het thema: Het vaderhart van God, en jongenssss het is heftig! Onze DTS leider Javier leidt deze week en hij doet het super goed, maar we gaan wel met zijn allen door een emotionele gehaktmolen. Bizar hoeveel God spreekt en wat hij allemaal naar boven brengt in deze tijd. En ook bizar hoe snel de tijd vliegt! Het voelt echt alsof er al 5 maanden voorbij zijn. Ik heb gister trouwens ook stroopwafels gekocht. Was zeer nodig.

Nou, dat was het weer voor vandaag. Als jullie meer willen weten of vragen hebben weten jullie me te vinden 🙂. Heb een goeie dag allemaal & ik spreek jullie laterrrr

Dubbele outreach – 16 februari 2020

Ben ik weer hoor!

Wat een weken heb ik gehad! DTS heeft me nu al zo erg veranderd. Maar wat kan ik zeggen; daarom ben ik hier toch? Echt jongens, advies van mij: als je denkt om een DTS te doen, doe het!! Dit is nu al zo enorm bijzonder! De vrienden die ik heb gemaakt, en de lessen die ik heb gehad zijn voor het leven en ik ben heel dankbaar daarvoor. Ik kan God niet genoeg bedanken dat ik hier kan zijn😁.

Afgelopen week hebben we niet 1 maar 2 local outreaches gehad. Donderdag kregen we de kans om een valentijnsdiner te hebben in een soort tehuis voor vrouwen die eigenlijk in de gevangenis moeten zitten, maar zich zo goed gedroegen dat ze daar mogen zijn nu. Deze vrouwen hebben vaak echt heftige dingen gedaan. Van drugsdealen tot moord, het was er allemaal, en wij hebben met ze mogen praten en ze mogen bemoedigen. Om heel eerlijk te zijn, ik vond dit best intimiderend. De meeste van die vrouwen hebben best een heftige persoonlijkheid. Heel erg “outgoing” en de drang om zichzelf te bewijzen. Maar het was echt tof om met ze te spreken en wat over God te delen. Ik merkte ook dat het ze goed deed om normaal behandeld te worden, als een gelijke en niet als iemand die lager is om wat ze heeft gedaan.

Vrijdag avond zijn we naar Skid Row geweest. Dat is hét gebied in downtown Los Angeles waar alle zwervers zitten en alle tenten zijn opgezet. Het zijn straten en straten vol met tenten. Ik zal hieronder wel even een foto invoegen van hoe dit eruit ziet. We gingen naar een opvangcentrum waar gezinnen zitten die eigenlijk op de straat leven. We mochten met de kids spelen en we hebben liedjes gezongen, rondgerend en ze verhalen verteld over Europa (de meesten wisten niet eens wat Europa is 😆). Het is echt hartverscheurend om de verhalen van die kinderen te horen. Maar het was goed om bij ze te zijn en met ze chillen.

Afgelopen week zijn er ook 3 andere DTS’en teruggekomen van hun outreach. Dat zijn heel veel mensen. En we hebben vrienden gemaakt hoor!! Het was echt leuk om weer eens wat andere gezichten te zien hun outreach-verhalen te horen. De tijd vliegt! Over 4 maanden ben ik al weer in ‘t kikkerlandje😕

Nou goed dat was het weer deze keer.

See ya next time 😉

De tijd vliegt – 2 maart 2020

Het is maart!!

Eind van deze maand gaan we op outreach 😮

Waar is de tijd gebleven? Ik ben hier nu bijna 2 maanden en wat is het allemaal leuk. Ik heb het zo naar mijn zin!

Vorige week was het thema ‘Heilige Geest’ en de spreker was Kristen Williams uit New-Zealand (zijn accent klinkt als dat ene figuur uit Thor Ragnarok dat gemaakt is van steen, Korg? haha). Kristens lessen waren heel interessant. Hij heeft zoveel ervaring op het gebied van spreken en zoveel goede verhalen van wat hij allemaal heeft meegemaakt. Heel inspirerend. Zijn blik op ‘de kerk’ en ‘religie’ is ook anders dan dat ik tot nu toe heb gezien en ik vond zijn perspectief ook wel weer eens verfrissend ;). We hebben het gehad over de vruchten van Heilige Geest, roeping en nog veeel meer dingen.

Afgelopen week was het thema ‘Identiteit’ en het was een goede week. De spreekster, Brenda Lewis, heeft het echt goed gedaan. Ik merk echt dat DTS me nu al zoveel heeft veranderd. Makkelijk is het niet, maar wel een goed fundament voor mijn identiteit. Het bouwt me positief op om hier te zijn:). Ook heb ik echt gemerkt dat het zo’n goede keuze was geweest dat ik hier ben en niet in Nederland. Het voelt zo goed om gewoon even compleet los te laten wat er thuis gebeurt en me hier er helemaal in te storten. De Amerikaanse cultuur heeft me ook zoveel geleerd over de Europese cultuur! Wat ben ik blij dat ik in Nederland ben opgegroeid. Bovendien heeft Amerika me een totaal vernieuwde waardering gegeven voor Nederlandse groenten ;).

Morgen (02-03-20) begint de nieuwe week, met als thema ‘Relaties’. De sprekers zijn Javier en Christie Lopez, onze schoolleiders. Ik ben heel erg benieuwd! Ik heb er zin in!

Zoals ik al zei, aan het eind van deze maand begint de outreach. We zijn allemaal super zenuwachtig ervoor haha. Woensdag gaan we bij Goodwill (soort van leger des heils) met de groep shoppen voor goedkope tweedehandse kleding. We moeten allemaal twee minipreekjes klaar hebben voor als we eenmaal op outreach zijn en we zijn ook druk bezig met dansjes, liedjes, toneelstukjes, werkjes etc. voor te bereiden. Voor degenen die het zich af vragen: ik heb ondertussen al het geld voor de outreach bij elkaar! Maar we ik moet nog wel wat kleding op de kop tikken dus als je nog wilt geven ben je natuurlijk altijd welkom ;)).

Shit happens and God is good – 13 maart 2020

Hai jongens,

Even een wat minder leuke update.

De afgelopen week zijn er heel veel veranderingen en dingen gebeurd. Vorige week donderdag begon alles met het nieuws dat we onze paspoorten en visa moesten inleveren voor kopieën, omdat er iemand op de grens wat nare dingen over YWAM LA had gezegd en dus stonden wij onder spanning. De week erna stond een weekje Mexico gepland, maar door deze omstandigheden kregen we vrijdagochtend van de schoolleiders te horen dat we die zondag niet meer naar Mexico zouden gaan. Erg jammer en zonde, maar iedereen was het er mee eens dat het echt een goede beslissing was want anders zou misschien één van ons internationale studenten moeten vertrekken op de grens.

Anyways, gelukkig konden ze spontaan een hele goede spreker regelen dus we hadden wel gewoon lessen. De spreker was Troy Sherman en hij sprak echt geweldig. Zijn lessen gingen over “Gods heart for justice”.

Dinsdag kregen we het nieuws dat het andere team helaas niet meer naar de Filippijnen kan gaan vanwege het Corona virus. Zo balen en frustrerend, maar goed, geen directe gevolgen voor onze outreach natuurlijk.

En toen kwam vandaag. We begonnen de dag met een half uurtje worship en toen moesten we in outreach groepen opsplitsen. En Christie en Javier, de schoolleiders, vertelden dat we helaas niet meer naar Kenia kunnen gaan door ontwikkelingen van het virus in Afrika. Zo’n teleurstelling. We weten (nog) niet waar we heen gaan ipv Kenia maar het is wel echt heel jammer.

Goed, ik wil afsluiten met te zeggen dat wij als Compassion school willen blijven vertrouwen op God in deze situatie. Hij heeft ons hier niet gebracht om vervolgens ons niet te laten gaan.

Dus als het kan, bid voor onze groep! Bid voor hoopvolle nieuwe outreach plannen en een soepele outreach!🤗

Het plan is en blijft dat we vertrekken over twee weken, so we need every prayer possible 😉.

Ik spreek jullie laters!