De letters D, T, S staan voor Discipelship Training School, oftewel; discipelschaps training school. Dit is onderdeel van de organisatie YWAM (jeugd met een opdracht). Heel kort samengevat is het eigenlijk een bijbelschool, opgedeeld in twee blokken. Dat zijn 3 maanden de lesfase, en de “outreach” dus de veldreisfase, die duurt zo’n anderhalve maand. Na de outreach is er nog een 3-weekse afronding en evaluatie van de hele DTS.

Het logo van Jeugd met een Opdracht LA

Tijdens de lesfase krijgen we de kans om te groeien en te leren op veel verschillende gebieden. Dit is met een klas en samen met deze klas volg ik dus ook lessen. Deze lessen omvatten onderwijs (over bijvoorbeeld de bijbel) in de klas, kleinere groepdiscussies, aanbidding en voorbede, evangelisatie op de straten van LA (!!), community leven, praktische taken enzovoort, enzovoort. Eigenlijk is het hele doel van de lesfase om te groeien in geloof en ons ook voor te bereiden op de outreach.

Dan hebben we de outreach. Waar we tijdens de lesfase veilig op campus blijven, gaan we met de outreach erop uit. We gaan dan ‘ergens’ op de wereld evangelisatiewerk doen. Dit is dus ook een stuk zending! Ik doe de compassion DTS, en dat betekend eigenlijk een passie voor mensen. Daarom zullen we ook straatkinderen, weduwes, arme gezinnen en/of oude mensen gaan helpen door middel van hulpverlening, maar ook onderwijs en gesprek, drama, sport, praktisch bezig zijn. De exacte locatie weten we nog niet, die wordt pas halverwege de lesfase bepaald. Het is waarschijnlijk een derde wereld land ergens, maar of dat nou in Afrika, Zuid-Amerika, Azië of noem maar op is, mij maakt het niet uit want het wordt sowieso gaaf!

SOLD, of beter gezegd: School Of Leadership Development is een tweede programma dat je kunt doen als je DTS hebt afgerond. Aangezien ik de lesfase van DTS heb afgerond mag ik dit dus doen. Het is 3 maanden lang en bedoelt om je leiderschap skills te trainen, op verschillende vlakken. Er zijn verschillende doelen waar je je op kunt focussen, zoals aanbidding of spreken & lesgeven (preaching & teaching). Ik heb gekozen voor spreken & lesgeven. Dat zal dus mijn focuspunt zijn voor het programma.

Meer weten over DTS of Jeugd met een Opdracht Los Angeles? Klik dan hier. Meer weten over SOLD? Klik dan hier

Ook leuk! Over mij & Sponsor mij!