Ben ik weer hoor!

Wat een weken heb ik gehad! DTS heeft me nu al zo erg veranderd. Maar wat kan ik zeggen; daarom ben ik hier toch? Echt jongens, advies van mij: als je denkt om een DTS te doen, doe het!! Dit is nu al zo enorm bijzonder! De vrienden die ik heb gemaakt, en de lessen die ik heb gehad zijn voor het leven en ik ben heel dankbaar daarvoor. Ik kan God niet genoeg bedanken dat ik hier kan zijn😁.

Afgelopen week hebben we niet 1 maar 2 local outreaches gehad. Donderdag kregen we de kans om een valentijnsdiner te hebben in een soort tehuis voor vrouwen die eigenlijk in de gevangenis moeten zitten, maar zich zo goed gedroegen dat ze daar mogen zijn nu. Deze vrouwen hebben vaak echt heftige dingen gedaan. Van drugsdealen tot moord, het was er allemaal, en wij hebben met ze mogen praten en ze mogen bemoedigen. Om heel eerlijk te zijn, ik vond dit best intimiderend. De meeste van die vrouwen hebben best een heftige persoonlijkheid. Heel erg “outgoing” en de drang om zichzelf te bewijzen. Maar het was echt tof om met ze te spreken en wat over God te delen. Ik merkte ook dat het ze goed deed om normaal behandeld te worden, als een gelijke en niet als iemand die lager is om wat ze heeft gedaan.

Vrijdag avond zijn we naar Skid Row geweest. Dat is hét gebied in downtown Los Angeles waar alle zwervers zitten en alle tenten zijn opgezet. Het zijn straten en straten vol met tenten. Ik zal hieronder wel even een foto invoegen van hoe dit eruit ziet. We gingen naar een opvangcentrum waar gezinnen zitten die eigenlijk op de straat leven. We mochten met de kids spelen en we hebben liedjes gezongen, rondgerend en ze verhalen verteld over Europa (de meesten wisten niet eens wat Europa is 😆). Het is echt hartverscheurend om de verhalen van die kinderen te horen. Maar het was goed om bij ze te zijn en met ze chillen.

Afgelopen week zijn er ook 3 andere DTS’en teruggekomen van hun outreach. Dat zijn heel veel mensen. En we hebben vrienden gemaakt hoor!! Het was echt leuk om weer eens wat andere gezichten te zien hun outreach-verhalen te horen. De tijd vliegt! Over 4 maanden ben ik al weer in ‘t kikkerlandje😕

Nou goed dat was het weer deze keer.

See ya next time 🙂

dit is Skid Row

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *